En dan sta je in een boek met je mediawijsheid …

Wat een ervaring … Ik lees mezelf terug in een boek. Dat had ik eerder zo nog niet meegemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

In het voorjaar ontmoette ik Simone Sarphatie, specialist Passend Onderwijs,  op LinkedIn. Zo gaat dat tegenwoordig. De belangstelling voor onderwijskwesties bracht ons bij elkaar. Na een telefoongesprek met veel herkenning hebben we live afgesproken. Filmpje opgenomen en een bel-afspraak gemaakt voor een interview via Skype voor de Podcastserie van Simone. Die was afgelopen zomer 8 weken lang te horen op SoundCloud. De neerslag van dat interview staat nu met 53 andere columns en interviews in haar boek. En dan lees ik dus mezelf terug. Over Mediawijsheid. Een onderwerp dat in het onderwijs voor mij centraal staat. Grappig.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag staken de leraren voor de 3e keer op rij want er is heel wat mis in het basisonderwijs in Nederland. Dat lees ik ook terug in het boek van de Onderwijskwesties: Passend onderwijs dat niet werkt, Geldstromen die niet zichtbaar zijn, Thuiszitters, Meester Mark die afhaakt, Meester Bart die zich zorgen maakt … Allemaal kwesties die te denken geven.

Het hele interview met mij over Mediawijsheid op de pabo duurde een uur. Ik heb de opname van Simone gekregen en er zelf een kortere versie van gemaakt. Wil je meer lezen over mijn kijk op Mediawijsheid dan kun je het boek bestellen. Krijg je er wel een aantal andere kwesties bij. Misschien een idee voor je collega, je baas of je personeel. Want er moet nog heel wat gebeuren in het onderwijs wil het weer passend worden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *