Vlog? Why?

Gaat deze hype (aan jou) voorbij of gaat hij je nieuwe klanten opleveren?

We kunnen nu heel eenvoudig de hoofdrolspeler zijn in onze eigen programma’s die we maken met video. En onszelf als merk neerzetten. Personal Branding heet dat. Hoe gaaf is dat?! Internet maakt het ons mogelijk om snel en simpel in serie te publiceren: nieuws, commentaren, columns, interviews, webinars, blogs en … vlogs.

Vlog

Nu kun je ook vloggen. En dat helpt bij branding. Waarom zou jij gaan vloggen? Heb jij onderwerpen die je kunt ‘vervloggen’? Vast wel. Je kunt jezelf op internet laten zien en op die manier iets voor anderen betekenen. In welke vorm jij maar wilt. Tot nu toe was een stukje tekst met een foto op jouw website voldoende. Wil je het persoonlijk maken, dan is video het meest geschikt. En een vlog helemaal omdat je laat zien en horen wie jij bent en wat jou bezighoudt. Mensen zien én horen jou. Emoties en gevoelens komen beter tot hun recht. Je volgers of kijkers zien jou graag als persoon. De mens die in de ondernemer zit.

Kinderschoenen

Vloggen is redelijk nieuw en staat nog in de kinderschoenen. Tussen 2002 en 2004 verschenen de eerste Vlogs in New York. Het woord vlog is een afgeleide van blog. In beiden zit het woord ‘log’ dat afkomstig is van logboek. Een soort dagboek of journaal. De b in blog komt van web. Internet heeft een tijdje WorldWideWeb geheten en als je daar een logboek bijhield, dan heette dat een weblog dat later is ingekort tot blog. En nu dan op video: een vlog.

Selfie

Met een smartfoon of eenvoudige camera leg je je vlog vast en stuur je hem de wereld in. Veel jonge gasten van de generatie X doen dat dagelijks. Ben jij van een andere generatie of ga je voor zekerheid, dan kun je het beste voor je de opname maakt, nadenken over de inhoud, de boodschap of je letterlijke tekst. Niet iedereen schudt alles spontaan uit zijn mouw. Ook televisie en film, hoe spontaan ook, is bedacht en geschreven. Quotes & Questions kan je daar bij helpen.

Doen!

Twijfel je nog even? Of ga je het gewoon doe? Wie in jouw branche plaatst vlogs? Goeie kans dat je (één van) de eerste bent. Dan zet jij jezelf neer en ben je zichtbaar voor je doelgroep. Daar begint het mee op internet. Zorg dat je erbij bent. Liefst op tijd.

Meestal denk ik goed na voordat ik iets doe. Met vloggen draai ik het om en doe ik gewoon wat goed voelt en denk ik er daarna pas over na. Reflectie heet dat. Werkt ook heel goed bij het conceptualiseren van mijn denken en het maken van nieuwe plannen. Ik zeg: Doen! Maak jezelf zichtbaar, dan weten jouw volgers bij wie ze moeten zijn. En vind je het eng? Neem contact op en wij coachen jou in de schrijffase en/of tijdens de opnames.

Wil je meer weten over de ins en outs van vloggen? Stel je vraag in het venster hieronder.

Inspiratie nodig? Kijk naar een aflevering van E-meesterS.

Wordt vervlogd (hahaha, we gaan het zien) … Succes ermee!